در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد خواص شیر گاو برای سلامتی + مضرات و عوارض احتمالی شیر گاو + جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.امروز درباره خواص شیر گاو صحبت میکنیم، شعار روزی سه لیوان شیر گاو یادتان هست؟ بعضی میگویند این شعار از پایه نادرست اسـت و بعضی هم از این شعار دفاع می کنند. اما چرا چند وقتی اسـت کـه همه ی از مضرات شیر گاو حرف میزنند؟ شیر نخستین غذایی اسـت کـه نوزاد تمام پستانداران ازآن تغذیه می کنند، در ادامه درمورد تمام خواص شیر گاو و همچنین عوارض احتمالی و مضرات آن صحبت میکنیم.نوشیدن شیر گاو برای خیلی از افراد یک عادت روزمره و غیر قابل اجتناب اسـت. با اینکه متخصصان تغذیه همیشه بر خواص شیر و لبنیات برای انسان تاکید می کنند.
شیر یکی از محبوبترین غذاهاست، تحقیقات اخیر نشان داده کـه ممکن اسـت مصرف بیش از حد شیر تاثیرات خطرناکی هم برای بدن داشته باشد. اما مضرات شیر چیست و نوشیدن زیاد آن چـه خطری میتواند برای بدن مـا داشته باشد؟
شیر را بعنوان یک غذای کامل میشناسند کـه حاوی ۱۸ ماده از ۲۲ ماده ضروری برای بدن انسان اسـت. شیر نسبت بـه هر غذای دیگری در رژیم غذایی روزمره مـا در هر کالری مقدار بیشتری کلسیوم، منیزیوم، فسفر، پتاسیوم، زینک و پروتیین دارد.
شیر همچنین حاوی آهن، سلنیوم، ویتامینB6، ویتامین E، ویتامین K، ریبوفلاوین «ویتامین B2»، تیامین «ویتامین B1»، نیاسین و چربی اسـت.
نوشیدن شیر هیچ ارتباطی با اضافه وزن یا چاقی ندارد و همینطور باعث کاهش وزن هم نمی شود اما میتواند اشتها را بازرسی کند. تحقیقاتی درسال ۲۰۱۳ نشان داد کـه مصرف لبنیات کمک میکند تا فرد احساس سیری کند و میزان خودرن چربی را کاهش دهد.
شیر وزنگیری و تراکم استخوان را در کودکان التیام می دهد و همچنین احتمال شکستگی استخوانها در کودکی را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده اسـت زنان بارداری کـه میزان زیادی لبنیات و غذا های غنی از کلسیوم مصرف می کنند، بچههایی با رشد استخوان بهتر و تراکم استخوان بالاتر دارند. اضافه کردن لبنیات بیشتر در برنامه غذایی دختران قبل از شروع دوران نوجوانی، مفیدتر از قرصهای کلسیوم اسـت.
شیر همچنین دارای پروتئینهای مفیدی اسـت کـه برای سلامت کلی استخوان، دندان و عضله لازم هستند. یک لیتر شیر حاوی بیش از ۳۵ گرم کاسئین «Casein» و پروتئین وی «Whey» اسـت کـه هردو جزو پروتئینهای مفید برای بدن هستند. یک لیوان شیر حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه کلسیوم در بزرگسالان را تامین می کند. همچنین پتاسیوم و منیزیوم کـه برای سلامت استخوان و دندان بسیار مهم هستند.
لبنیات حدود ۵۰ درصد از کل کلسیوم رژیم غذایی روزانه اکثر افراد را تامین می کند و منبع دریافت کلسیوم برای تقریباً همه ی مردم دنیا اسـت. از خواص شیر بـه تاثیر آن در کاهش میزان جرم دندانها می توان اشاره کرد. تحقیقات نشان داده اسـت کـه خوردن لبنیات، کلسیوم و ویتامین D در کاهش پلاک دندان در بزرگسالان تاثیر گذار اسـت.
از دیگر خواص شیر می توان بـه تاثیر آن در بیماری دیابت اشاره کرد. دیابت نوع ۲ روی سوخت و ساز بدن برای تولید انرژی تاثیر گذار اسـت.
بیماری دیابت ریسک بیماریهای قلبی، سکته و بیماریهای کلیوی را افزایش میدهد. تحقیقات زیادی نشان داده اسـت کـه پروتئین موجود در شیر خطر ابتلا بـه دیابت نوع ۲ در بزرگسالی را کاهش می دهد. این موضوع بـه احتمال زیاد بـه این دلیل اسـت کـه پروتئین شیر میزان قندخون را متعادل میکند.